Limbo LAN Party: Gulpen, The Netherlands — 1998 and 1999

[Note from Donde: In some web browsers it is possible to right click on the page and select, “Translate to English.”]

Ze behoord (jammer genoeg) alweer tot het verleden, deze Limbo-netmeet van 11 t/m 13 december 1998 …. in Gulpen… Een geslaagde netmeet wel te verstaan …. met een perfecte opkomst (op 3 man na dan), een gezellig weerzien op vrijdagavond en een bijna niet te geloven samenwerking mbt het meesjouwen van beeldschermen, koffers, dozen en computers van “medemeeters”. Een coooole sfeer zouden Abb en ik het willen noemen….

Rond 21.00 uur waren de meesten aanwezig, slechts een enkeling was in België terecht gekomen …….. en nadat Yup, Abb en ik zich wezenloos hadden gesleept met tafels, Pieter een perfecte krachtstroomvoorziening had aangelegd, Redarrow kilomeeeeters utp-kabel voor iedereen had gemaakt was het de beurt aan Chick en konden we beginnen met het testen van het netwerk …. want daarom hadden we deze keer de vrijdagavond erbij genomen. …. Na een uurtje of 3 (vrij snel d8 ik zo) konden we met onze eerste “war” beginnen nadat we redelijk democratisch (met behulp van Martins, Supacow, Vector en Calimero als leaders) 4 teams hadden samengesteld. Zoals afgesproken kapten we om 03.33 en ging iedereen pitten ………(neem ik tenminste aan Dushi..Jessi ?) ……

Zaterdag 10.30 uur ben ik met de wakkermaakronde begonnen …. ennu eh …. Jéézus wat kunnen mensen er anders uitzien ….s’ochtends als ze 4 uur te kort hebben geslapen…. (nee.. ik noem géén namen) …. rond 12.00 uur was echt weer iedereen volop bezig met ra, unreal, halflife en quake …. bijna nonstop tot zondagochtend 07.00 toen ging volgens de Hoteleigenaar de laatste diehard pitten. Cool dat bijna iedereen zijn headphone gebruikte en grappig als je toevallige hotelbezoekers verbijsterd op zag kijken als er in een vrij rustige zaal met 40 man supergeconcentreerd achter hun beeldscherm zittend een quaketeam in één keer keihard hoorde juichen om de zojuist gescoorde cap en het andere team hoorde vloeken om diezelfde verloren cap.

De Hoteleigenaar was vol lof over de meetbezoekers en in zijn 65 ? jarige bestaan had hij volgens eigen zeggen nog nooit meegemaakt dat als er 5 redelijk mooie (volgens hem dan) dames in een zaal met 39 mannen komen, deze totaal genegeerd werden …. dat kan die goeie man nog steeds niet begrijpen “hehe” zei ie “ze bleven gewoon achter hun computer zitten”.

Op zondag kwam iedereen weer iets moeilijker uit zijn bed …………. (maybe volgende meet ook op zaterdagavond om 03.33 uur kappen om vervolgens (ook) zondagochtend 10.00 uur gezamenlijk te ontbijten ?) …….. het was al 13.00 uur toen we weer met de eerste war begonnen …. als leaders Vector en Supacow …. 2 teams van 11 man …….. s u p e rrr c o o o o l l.

Helaas was het rond 16.00 uur (veel te vroeg) alweer tijd om de boel in te gaan pakken …. om 17.45 vertrokken Delphis, NoFX, Jessi en Dushi als laatste bezoekers.

http://www.limbolan.com/limbo-verslag/Meet1/slot.htm

Dutch Quake II Clan: Allround Tactical Fighters — Meeting Gulpen

Dag 1 — 11 Dec. 1998

Ik (Vector) en mixx kwamen als een van de eerste aan  op Yup na.  De organisatoren “abb en Jerom” waren al aanwezig. Eerst maar effe bijpraten enzo enzo. Rond 18:00 gingen mixx en Vector hun pc’s ook maar aansluiten. Effe wat demo’s bekeken van gespeelde wars.

Daarna begonnen er wat meer mensen binnen te komen. Wie het op dat moment waren weet ik niet meer. In iedergeval steeds meer mensen en dus werdt het in de loop van de tijd steeds gezelliger.

Red Arrow en chicken kwamen ook binnen, onze netwerkbeheerders. Zij beide hebben een prima taak vervult. Netwerk ging lekker soepel (wat wil je met van dat dure apparatuur) en chicken had de nodige Quake2 servers opgezet.

De meeste waren aanwezig en ook al het een en het ander aan het spelen. Quake2 werdt vol op gespeeld, maar ook Need for speed en Red Alert werdt gespeeld.

Quake2 team werden gevormd voor CTF2. “Team”leaders werden aangewezen. Zij waren Vector, Supercow, Calimero, Martins. Men had getost om te kijken wie er als eerste zou mogen kiezen. Teams werden uiteindelijk gekozen en naar mijn menig vrij eerlijk. Deze dag was meer een oefendag dus meer om de fun. Dat was meer omdat bepaalde mensen pas de volgende dag zouden komen.

De eerste “wars” werden gespeeld Team 1 vs Team2 en Team 3 vs Team 4. Het verliep vrij soepel, maar naar verloop van tijd zagen mensen een ander spel. namelijk “Half-life”. Kewl spel als je het mij vraagt. Orion en Self waren de eerste mensen die het spel snel onderhanden kregen en dus mensen VET zatten te fraggen. Orion en Self gelijk “Opzouten met Quake2, Wij vormen een Half-life clan”. If ya ask me, it’s not a bad idea. now is it? Maar na een tijdje kregen de andere ook de smaak te pakken. Uiteindelijk werd het spel flink gespeeld.

We moesten stoppen. De eerste dag zat erop en er waren al mensen eerder naar bed gegaan. Onderandere Self die een beetje ziek was (bummer). De kamers waarin de sliepen was niet erg lux. Geen badkamer, geen WC, alleen een wastafel en 2 bedden. Cali moest weer “ASO” doen en nam een andere kamer na betaling van een pittig prijsje. Hij kon dus goed slapen en een lekkere bad/douche nemen. Lucky Cali!

Dag 2 — 12 Dec. 1998

De eerste mensen werden wakker. Mu2143 en hunter waren de eerste. Van tijd tot tijd werden er mensen wakker. De meeste die wakker werden konden gelijk aan een ontbijtje beginnen. En er dan weer goed tegenaan. Indy, Sirix en Supafly kwamen binnen. Pc’s aangesloten en effe iedereen gedag gezegt. Jerom ging maar de mensen wakker maken die nog niet wakker waren geworden. Nok Nok, local house call!

De teams die dag 1 werden gevormd kwamen weer bij elkaar. Team cali vs Vector en Team Cow vs abb. De eerste partijen werden gewonnen door teams van Vector en abb. Daarna Teams Cow vs Vec en Teams abb vs cali. Die partijen werden gewonnen door Vec en abb. Laaste games tussen Teams Vec en Abb en Teams Cow en Cali. Die laatste games werden gewonnen door Vec en ????. De uiteindelijke win was dus het team van Vector.

Ondertussen was BlowupDolly aangekomen (zonder pc). Die kwam gewoon kijken en effe met mensen praten enzo enzo. Ze heeft toch wel gespeeld op de pc van cali (slijmbal :))

De eerste groep kon aan het avond eten beginnen. ondertussen gingen de andere gewoon verder spelen. Voornamelijk werdt Half-life gespeeld. Mu2143 die was goed bezig en zat aardig wat af te fraggen. Na en tijdje joinde ook FireWave aka Vector. Die deed het deze x beter dan op dat moment de beste Mu2143.

De 2e groep kon gaan eten. Dolly ging op dat moment ook naar huis toe. Leuk je gezien te hebben dolly! Onder het eten (ik zat in de 2e groep) hebben we het een en het ander afgelachen. Ook een beetje praten over de clans zoals ze nu zijn en spelen. Joost bleek gevraagd te hebben Hoe ATF als clan was/is. Hellaas was Cow eerlijk. Als hij dat niet had gedaan had nuts wat mindere spelers opgesteld. (bummer). Maar goed Yup en Cow aan 1 tafel. Nooit goed. af en toe kom je niet meer bij van het lachen. Sirix en Cali aan 1 tafel….mwa daar beginnen we niet eens over :).

Nieuwe teams werden gevormd. Sirix was deze x leader inplaatst van Martins. Teams Vector vs Sirix. en Teams Cali vs Cow. Deze games werden gewonnen door Teams van Vector en Cow. 2e games, Teams Vector vs Cow en Teams Cali vs Sirix. Winnaars daarvan zijn Teams van Cow en Sirix. Daarna waren we gestopt op een of andere rede, maar gezien de resultaten had het team van Cow de meeste kans om 1e te worden.

De eerste mensen houden het voor gezien en gan hun nachtrust houden. Vele spelen nog door voornamelijke Quake2 CTF2, Half-life en NFS III. De meeste mensen waren gaan slapen. Alleen Mad-T, Orion, Selfbias, NoFx, Vector, Bomba, Nijntje en Indy waren nog overgebleven. Die hadden nog een potje CTF2 gespeeld en daarna wat Mp3’s zitten luisteren en nog wat andere funstuff.

Op den duur zijn Bomba en Nijntje ook gaan slapen. En bleven er dus nog maar 6 mensen over. niet echt Quake gespeeld meer gepraat en wat funstuff kijken. Orion en Indy houden het ook voor gezien. Truste manne! nog 4 man over! Tot deze tijd hebben we nog naar andere leuke games gezocht zonder resultaat. SelfBias, Mad-T, NoFx en Vector besloten ook maar te gaan slapen.

Dag 3 — 13 Dec. 1998

Ik (Vector) werdt wakker en zag dat de meeste al wakker waren en weer vol op aan het spelen waren. Ondertussen konden we ook wat gaan eten. Met nog 2 uur te gaan gingen Cali en SelfBias opweg naar huis toe. Ondertussen werden er 2 teams gemaakt om te gaan spelen. Dit werdt een jaja hoor et aan een 11 vs 11. Leaders waren Vector en Cow. De eerste map was Q2CTF1 die werdt gewonnen door team van Vector met 1 – 0. Spannende game beide teams hadden “haast een water dichte dfence”. De 2e map Q2ctf5 was ook een zeer leuke game. In het begin gingen de caps gelijk op namelijk tot 3-3. Daarna liet het team van Cow het afweten en werden er nog 2 caps bijgemaakt door het team van Vector. Beide haden weer een Dfence waar je U tegen zegt. dus het wrane 2 erg leuke potjes.

Met nog 15 minuten te gaan ging iedereen opruimen en nog wat napraten. niet iedereen kon tegelijk weggaan inverband met te weinig ruimte voor de auto’s. Ik (Vector en mixx) gingen er ook maar vandoor. Er bleven nog een paar mensen achter. Dat was het weer een Toffe Meet….. Till next time.

P. S. — Abb en Jerom bedankt voor een toffe meet en het eten was ook uitstekend geregeld. Red Arrow en Chicken jullie bedankt voor het verzorgen van het Netwerk..Top jongens. Nogmaals bedankt namens alle aanwezigen.

https://web.archive.org/web/20010309212532/http://atf.gamepoint.net:80/Meeting/meeting.html

Dutch Quake II Clan: Bitches — Limbo Lan op 19, 20 en 21 maart 1999 te Gulpen

Hij rulde weer vet …. deze DCB-Limbo Lan op 19, 20 en 21 maart 1999 te Gulpen. Iedereen had er schijnbaar veel zin in deze keer, want toen ik om 17.15 uur aankwam in het Hotel ….. waren er al een man of 15 vollop bezig ….  rond 19.00 uur begon er een ware stroom te onstaan van aankomende meetbezoekers en dat ging maar door tot een uur of 23.00 … (toen waren er dus 43 binnen …. op FX en co (t/m) na die ergens nog in Nijmegen op de ANWB zaten te wachten -P ) ….

Rond dat tijdstip werd het licht in de zaal gedimd en begonnen de eerste ruige ctf game’s ….

Het Limburgse Brand’s bier scheen ook goed te bevallen …. want jezus .. wat is er daar gezopen kan ik jullie vertellen …. snap niet hoe sommige mannen hun toetsenbord nog konden vinden …. rond 05.15 (ipv 03.33) ging eindelijk iedereen pitten ..

Zaterdagochtend kwam iedereen vrij goed (hmm)  uit zijn bed en was er gezamelijk ontbijt.  Er kwamen nog enkele Meeters binnen  o.a. Oma, Cali, Sly en Nikki (Fx was inmiddels ook al gearriveerd btw) we waren nu compleet:

Er werden 4 mixed teams gemaakt door;   Holl-Martins, Nut5*Bstealer, DTF-Vector en DOL-Supacow …. alhoewel het niet helemaal volgens plan verliep, werden er mede doordat de teams qua sterkte redelijk goed samengesteld waren …. superrrrcoole en Keiharde wars gespeeld …. Zoow hard zelfs dat sommige mannen hun kasten Extra moesten koelen Voor de meetbezoekers vloog de tijd natuurlijk  zeer snel om …. de hoteleigenaar en enkele  gasten echter, die ons vanaf het voorste zaaltje gadesloegen .. konden niet begrijpen hoe een bepaalde groep mensen zooolang achter elkaar naar hun beeldscherm kon blijven staren ….  daarbij rare gezichten trokken en de vreemdste geluiden maakten ….

Van 18.00 t/m 20.00 uur was er een gezamelijk diner in een nabijgelegen brasserie …. Helaas zijn er hierover  geen foto’s beschikbaar, maar ik kan jullie verzekeren dat gezamelijk dineren met delegatie’s van clans als BRO, DOL, HxS/HOLL, NUT5, DTF, MAD, PK, TSL, A-51, 100% en DCB een bijzondere gewaarwording en de sfeer “Top” was ….

Rond 21.00 speelde Nut5* vs DTF  een paar coole ctf game’s …. die op     het grote scherm gevolgd konden worden …. dit resulteerde erin dat bijna iedereen de war volgde en probeerde te helpen op de een of andere manier …. door de beeldschermen van de tegenstanders in de gaten te houden … Allerlei informatie werd er door mekaar heen geschreeuwd …. de spanning bleef hoog doordat Nut5* geruime tijd met slechts één cap voorstond en DTF voor de gelijkmaker Alles uit de kast haalde …. spectaculair dus …. vlak voor het einde scoorde Nut5* echter een volgende cap …. Helaas is er geen foto van Rocksteady beschikbaar toen hij deze cap scoorde …. hij sprong nl draaiend omhoog uit zijn stoel en riep met wijde pupillen al wijzend naar de DTF hoek …. YESSS  …. even later kon ik wel deze foto maken ….

Na deze spectaculaire war gingen we weer verder met de mixed teams tot ongeveer 04.00 uur zondag ochtend …. rond deze tijd gingen de meeste toch hun kamer maar eens opzoeken …. rond 05.15 kon ik eindelijk zelf ook eens mijn bed opzoeken, nadat de laatste dorstigen van de hoteleigenaar te horen hadden gekregen dat ze nu écht geen laatste rondje meer kregen ….

Toen gebeurde er echter iets vreemds …. ik werd door de hoteleigenaar gebeld om onmiddelijk terug naar het hotel te komen omdat hij zeer vreemde geluiden uit de diverse kamers van de meetbezoekers hoorde komen …. samen met “gerard” liep ik door de gangen …. en jezus wat een geluiden ….

Zondag ochtend (11.30) deed in ieder geval iedereen alsof er niets gebeurd was en werd er weer gezamelijk ontbeten …. daarna werden er 2 grote mixed teams gemaakt en werd er ctf map 8 gespeeld …. superrrrcoool ….    rond  16.00 uur draaiden we de (stroom) schakelaar om  en ging iederen opruimen ….

Conclussie …. een zeer geslaagde meet.

De volgende DCB – Limbo Lan wordt btw half juni gehouden ….

DCB-Jerom

http://www.limbolan.com/limboverslag/Meet2/hij_rulde_weer_vet.htm

LimboLan Info by DCB-Jerom

Limbolannen zijn alléén toegankelijk voor mensen vanaf 18 jaar die zich via het inschrijfformulier op deze site hebben aangemeld en het daarvoor geldende bedrag vooraf hebben overgemaakt. Illegale praktijken, in strijd met de Nederlandse wet, tijdens een Limbolan zijn niet toegestaan.

Deelname aan een Limbolan is geheel op eigen risico. De Organisatie van Limbolan neemt geen enkele verantwoordelijkheid voor verloren en / of beschadigde eigendommen. Alleen originele, gekochte spellen zijn toegestaan. Het gebruik van illegale kopieen en ander dergelijk materiaal is ten strengste verboden.

Mensen die willen overnachten tijdens een Limbolan gaan ermee akkoord dat ze met meerdere mensen op één zaal cq kamer worden ingedeeld. Uit ervaring weten we inmiddels dat het tijdens deze weekenden (vooral tijdens de nachten) nooit helemaal rustig is …. hou hier rekening mee.

Na 22.00 is het gebruik van een headphone verplicht !! …. De muziek-installatie van de locatie zorgt voor achtergrondmuziek …. wil jij dat er ook muziek van jouw keuze te horen moet zijn, dan kun je aan de organisatie jouw cd geven … deze zal dan met 5 andere cd’s op random mode afgespeeld worden.

Vrijdag: Toegang vanaf 17.00 uur. Nadat je onder het genot van een soepje / kopje koffie bent bekomen van je zware reis, kun je je spullen opbouwen en je slaapplaats inrichten. Daarna kan o.a het BF42-gen, MoH-en, Rtcw-en, D2-en, Ra-en, Quaken, CSsen, leechen en natuurlijk het uitwisselen van kennis en ervaringen over van alles en nog wat, maar vooral op ict gebied beginnen. Rond 21.00 zal er een leuk en vooral lekker buffet klaar staan. Buiten huis eten is dus totaal overbodig ! Om 04.00 kappen we er mee en gaat de zaal dicht.

Zaterdag: Zaal geopend vanaf 10.00 uur. Brunch van 11.00 tot 13.00 uur. Limburgse vlaai rond 16.00 uur en rond 19.00 beginnen we met het diner. Gedurende de avond / nacht worden jullie rijkelijk voorzien van de nodige voeding. Om 05.00 kappen we er mee en gaat de zaal dicht.

Zondag: Zaal geopend vanaf 10.00 uur. Brunch van 11.00 – 13.00. Vlaai rond 16.00 en om 17.00 stoppen we er Gezamenlijk mee …. de meeste mensen hebben betaald om tot 17.00 te gamen …. en willen dat dan ook …. Indien je toch om een bepaalde reden eerder weg moet , hou daar dan van tevoren rekening mee ….. sluit je spullen dan op een zodanige manier aan dat je zonder andere mensen te hinderen en/of te onderbreken eerder weg kan.

Consumptiemunten kunnen bij de bar gekocht worden …. € ?? pst. Bier / fris e.d. ? bon. Sterke drank ? bonnen. Mix ? bonnen. Gezien deze schappelijke consumptieprijs is het niet toegestaan om eigen drank mee te nemen c.q. te gebruiken ! Ik verwacht de meeste mensen tussen 17.00 en 21.00 uur zit je in een file of kom je door een andere reden later, laat het me dan ff weten 06 46 05 1720

Goeie reis !

-DCB-Jerom

http://www.limbolan.com/info.htm

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.